About us

Nasti Iina Ari

Nasti Iina Ari

Ensimmäinen tiibetiläinen, tiibetinspanieli Natasha eli tuttavallisemmin Nasti tuli meille Jouluna 1989 Kajaanista pienenä mustana pallerona. Toinen haaveilemamme rotu oli tiibetinterrieri, mutta tipsu meille tulikin. Nasti oli tomera, viisas, itsevarma ja itsepäinen tiibetiläinen, niin kuin tipsun kuuluukin. Nasti sai kaksi pentuetta ja viisi pentua. Niitä Nasti hoiteli niin antaumuksella, että vei saamansa makkaratkin pennuille :) Ensimmäisestä pentueesta meille jäi Aristoteles eli Ari, joka asui ukin ja mummin ilona Keiteleellä. Näyttelyissäkin kävimme ja tulosena oli monta SA:ta ja Paras-narttu sijoituksia. Nasti oli meille erittäin rakas ja vietti kanssamme pitkän elämän eläen 17-vuotiaaksi.

Toinen tipsu Toyway Ra-Ma-Di-na, Iina, meille saapui syksyllä 1992 Nastin ensimmäisten pentujen jälkeen. Tarkoituksenamme oli jättää tyttöpentu Nastin pennuista kotiin, mutta harmiksemme pentueen ainoa tyttö kuoli. Iina oli pehmoinen sylivauva, mutta parantumaton riiviö 😉 Leluja oli niin mukava jyrsiä ja joulukuusikin pääsi koristeistaan jouluisin. Iina sai yhdet pennut, joista annoimme sijoitukseen Brooken. Pentujen hoidonkin Iina hoiti omalla tyylillään, syöttämässä käytiin, mutta pentujen herkkuruoat emo pisteli omaan poskeensa 😉 Iina muutti meiltä 3-vuotiaana oman pentunsa Biancan luokse, koska poikamme Teemu tuli allergiseksi pikku-pentujen pehmoiselle karvalle ja jouduimme lopettamaan koirien kasvatuksen sillä erää. Meillä oli kova ikävä pikku-riiviötä, mutta Iina viihtyi erinomaisesti pentunsa luona.

Vuosi Nastin poismenon jälkeen alkoi taas tuntua siltä, että kyllä talossa koira pitää olla. Niinpä vuonna 2008 meille tuli vihdoin ja viimein tiibetinterrieri, Luca. Luca olikin niin ihana, että seuraksi piti saada toinenkin tibbe, niinpä meille saapui joululahjaksi 2009 Chiara. Ei kahta ilman kolmatta ja seuraavaksi meille muuttikin  Joanna 2010 ja viimeisimpänä ihan vaivihkaa Mocca 2011 :) Ja kaikkihan ovat tulleet tietysti Kajaanista, saakos niitä koiria muka muualtakin 😉

Tibet ovat vieneet sydämemme  ja niinpä haluamme itsekin osallistua tämän ihanan rodun kasvattamiseen. Alussa olemme seuranneet koiriemme Lucan ja Chiaran  jälkeläisten kehitystä innokkaasti. Vuoden 2013 aikana meille vahvistui toive, että kasvattaisimme oman tibbepentueen. Niinpä 2014 toive toteutuikin ja Natashan kennelin ensimmäinen tiibetinterrieripentue syntyi.  Toivomme, että pennuista kasvaa reippaita ja vahvoja tibentaimia. Kiitos Susanna Rusanen ja Tuula Plathan, olette olleet meille suunnannäyttäjinä ja korvaamattomana tukena!

 

Me :)